KOLUNDŽIJA

TIM KOJEM VERUJU!

 MOLER ZRENJANIN

Mi smo tim koji se već 15 godina profesionalno bavi završnim radovima u građevinarstvu.
Oblasti naše expertize su Molerski, Gipsarski  i Fasaderski radovi na teritoriji Zrenjanina.

Pozovite Nas za Dogovor
064 4123326

Spušteni Plafoni

Gips je, kao veoma funkcionalan i ekološki zdrav materijal, prisutan, takoreći, od poda do plafona u enterijeru. Spušteni plafoni od gipsa pravi su odgovor ukoliko želite:

  • rešiti problem suvišnih kablova u prostoriji,
  • sakriti dovod ventilacije i niskonaponske mreže,
  • obogatiti prostor najrazličitijom, ugradnom rasvetom.

 

Spušteni plafoni od gipsa, ukoliko se izvedu prema unikatnoj ideji, ali uz poštovanje svih pravila izrade, ostaviće bez daha sve posetioce Vašeg doma ili kancelarije. Plafoni od knaufa veoma su funkcionalni, jer pružaju izuzetan nivo toplotne izolacije, i primenom raznolikih oblika, prostoriji daju jedan sasvim novi izgled.

 

Ideje, koje pružaju spušteni plafoni izrađeni od gips ploča, su nepresušne. Pustite mašti na volju, a možete pogledati i fotografije spuštenih plafona, koje smo brzo, profesionalno i povoljno uradili za naše klijente, na obostrano zadovoljstvo. Bilo da se radi o skrivenoj rasveti primenom tzv. gipsanih kaskada ili o klasičnoj LED rasveti, plafoni od gipsa u Vašem prostoru postaće glavna atrakcija svima koji u njemu borave.

 

 

U poređenju sa drugim građevinskim radovima, cena spuštenih plafona je više nego pristupačna, tako da ih svako može priuštiti sebi i svom domu. Ušteda na računima za grejanje je još jedan razlog zašto su spušteni plafoni od gipsa pravi izbor. Za razliku od tradicionalnih sistema gradnje (cigle, blokovi, malter, lepak…), za izradu spuštenih plafona od gipsanih ploča se ne koriste vezivni elementi u vidu maltera, pa nije potrebno unošenje peska i mešanja sa vodom. Upravo zato se gradnja gips-karton pločama zove još i „suva gradnja“, pa je prostor, u kom su izvedeni radovi, potrebno obrisati samo metlom, i već je spreman za upotrebu.

Spušteni Plafoni Armstrong - Gips PlusDa li ste čuli za spuštene plafone Armstrong? Sigurno ste ih viđali na bazenima, u bioskopima ili tržnim centrima. Koriste se u objektima gde je od velikog značaja zvučna izolacija, ekonomičnost, ali i gde ne treba zanemariti ni estetiku. Omogućavaju laku dostupnost instalacijama iznad plafona i imaju svojstva upijanja zvuka, pa su stoga veoma poželjne prilikom instaliranja npr. zvučnih sistema i video projektora u salama za sastanke.

Kada uzmete u obzir naše cene spuštenih plafona i apsolutnu garanciju kvaliteta, kao i našu profesionalnost prilikom izvođenja radova i poštovanje zadatih rokova, odgovor se nameće sam po sebi

Kako napraviti spušteni plafon i koliko će to da vas košta

Kaskade, lukovi, ugrađene svetiljke, klime… sve su ovo elementi zbog kojih želimo gipsane plafone u našim domovima. Jedini preduslov da izvedete ove zanimljive elemente uređenja jeste dovoljna visina tavanice.

Koja je potrebna visina?

Plafon se spušta minimum 10 do 12 cm pošto je to prosečna visina da bi se ugradila ( halogena ) svetiljka ali ukoliko se ugrađuje centralna klima ta visina je 35 cm. Tako dolazimo do zaključka da bi mininalna visina tavanice trebala da bude 2,70 metara kako bi mogli da ga “spuštate”. U suprotnom dobićete veoma skučen prostor ispod preporučene granice.

Takođe, nije potrebno spuštati ceo plafon već je moguće to uraditi samo iznad nekih elemenata kao što su ugaona garnitura ili trpezarija koji se uglavnom iskorišćavaju za smeštanje indirektnog osvetljenja Pogledajte kako se pravilno spuštaju plafoni:

Primena spuštenih plafona u uređenju enterijera. U kaskade je pored halogenki postavljeno i svetleće crevo.

Konstrukcija spuštenih plafona

Spušteni plafoni se sastoji od metalne konstrukcije i gips-kartonskih ploča koje se vijcima kače na nju.

Metalna potkonstrukcija sastoji se od “U” profila koji se organizuju u „roštilj“ rasporedu ili su postavljeni u jednom pravcu. Rastojanje kod profila je 50 cm. Vešaljkama se vrši fino štelovanje visine i dovođenje plafona u horizontalu. Oblaganje plafona vrši se gipskartonskim pločama debljine 12,5 milimerata. U kupatilu, za oblaganje preporučuju se vlagootporne ploče (zelene boje). Pročitajte kako se prave pregradni zidovi od gipsa Nakon vezivanja gips ploča za konstukciju, spojevi između ploča se ispunjavaju git masom i postavlja se mrežica kako ne bi došlo do pukotina na spojevima dve ploče. Saznajte još o bandažiranju Polukružni lučni plafoni izvode se savitljivim pločama a spoj zida i plafona ispunjava se belim akrilom.

Cena izvođenja spuštenih plafona

Izvođenje ravnog spuštenog plafona sa svim potrebnim materijalom i radom majstora iznosi između 12 i 15 evra po metru kvadratnom Kaskade u koje se smešta indirektno osvetljenje obračunavaju se po metru dužnom i iznose oko . Cena može biti veća ukoliko je komplikovaniji oblik kaskade kao npr. obrazovanje zuba za smeštanje indirektnog svetla ( svetlećeg creva Bušenje rupa za smeštanje ugradnih svetiljki koštaće vas između pola i jednog evra po rupi , u zavisnosti od izbora izvođača. Napominjemo da veličina rupe nije uvek ista, pa je naš savet da prvo izaberete svetiljke pa tek onda po uputstvu izbušite rupe odgovorajućih dimenzija.

800 dinara po komadu za obične svetiljke sa metalnom konstrukcijom pa do za ekskluzivnije svetiljke sa staklenim telom.

Izbor materijala

Na našem tržištu postoji veći broj proizvođača i distributera materijala za spuštanje plafona kao što je Rigips, Knauf, Bohor ili Bekament.

O popularnosti spuštenih plafona govori i podatak da proizvođači osvetljenja favorizuju ugradne svetiljke koji se ugrađuju u plafon naspram klasičnih nadgradnih dekorativnih svetiljki.

Od poslovnih prostora do stambenih jedinica

Spušteni plafoni su u početku bili rezervisani za poslovne prostore u kojima bi se u smeštale instalacija (centralnih klime i ventilacije) danas preovladavaju u stambenim prostorima zbog svoje lake ugradnje, obrade i što je najvažnije mogućnosti lakog izvođenja najrazličitijih oblika plafona.

Kako se pravilno spuštaju plafoni – montaža i cena

Pogledajte kako se pločama od gipsa spušta plafon u stambenom prostoru kako bi se sakrile instalacije struje i klimatizacije, ali i kako bi se dobio zanimljiv enterijerski trik.

Imate neravan plafon, nemate gde da progurate instalacije ili želite da dobijete interesantan detalj u svom domu? Spušteni plafoni se česte izvode u stambenim prostorima, a sa , koju ćemo mi prikazati, plafon se može spustiti od 15 cm pa naviše.

U našem primeru, u pitanju je stan u kojem smo spuštali plafon 18 centimetara kako bi se sakrili ne samo kablovi već i vodovi od klimatizacije koje se nalaze na plafonu.

Postupak spuštanja gipsanog plafona unakrsnom konstrukcijom

Za početak se, pomoću kanapa za obeležavanje, na zidovima izvuku visine i pravci na koju će se spustiti plafon. Uglavnom se on spušta minimalno da prođu instalacije ili izravna plafon. Ovo su pravci na koje će se kasnije postavljati konstrukcija i vrlo je bitno da oni budu izvučeni precizno.

Kanap za obeležavanje se razvuče na odgovarajući pravac, zategne i odapne, a on će potom ostaviti jasan trag na površini. Da bi se koristio kanap na većim rastojanjima, potrebne su dve osobe.

Iznad ove linije, koja se ocrtava na plafonu, ostaju sve instalacije koje će biti skrivene.

Da bi odredili idealno ravan plafon, možete koristiti i laser koji dosta olakšava posao obeležavanja pravaca.

. Oni se postavljaju tako što se prvo probuše rupe u zidu na razmaku od pola metra, a potom se ukucaju plastične tiple i uvrnu šrafovi koji nose profile.

Prvo se postavljaju opšivni UD profili Na primarne noseće profile postavljaju se montažni profili koji prihvataju gipskartonske ploče.

Primarna noseća konstrukcija (noseći profili) postavlja se u razmaku između 90 i 120 cm dok će se kasnije , na koje se prišrafljuju ploče (montažni profili), postavljati na razmaku od 50 cm.

Na plafonu se uz pomoć kanapa za obeležavanje izvlače pravci za postavljanje nosećih profila na razmaku od, u našem slučaju, 90 cm . Na ove obeležene pravce se ubušuju rupe za postavljanje visilica koje nose primarnu noseću konstrukciju.

U našem slučaju je plafon od betona i zbog toga smo koristili (ne plastične) za kačenje visilica. Širi deo tiple naleže lepo na okce visilice i tipla sa visilicom se čekićem ubacuje u rupu.

. Opruga se ručno nategne i spoji se za anker kada se ubacuje u visilicu. Kada se pusti, anker ne može da sklizne sa visilice.

Primarna nosiva konstrukcija postavlja se na rastojanju 90-120 cm, a sekundarna (montažni profili) postavlja se na razmaku od 50 cm.

Zatim se na visilice i ankere postavljaju koji se na obodu, to jest, kod zida naslanjaju na prethodno postavljene UD profile. Noseći profili se kače za anker zaokretanjem anker visilice. Ako je potrebno da se profil nastavi, produžavanje profila se radi uz pomoć nastavaka za CD profile.

Bitno je napomenuti da se profili koji su nastavljani, postavljaju naizmenično, odnosno, nastavci nikada nisu na jednoj strani prostorije kako ne bi došlo do slabljenja plafona na jednoj strani.

Unakrsna konstrukcija za spušteni plafon Postavljanjem unakrsne konstrukcije i profila, plafon može da radi, to jest, omogućene su . Ako bi se plafon vezao direktno za noseće profile, imali bi krutu vezu sa plafonom a to nije dobro.

Izbegavajte postavku spoja ploče na spoj ploče Ivice ploča ne treba da se nastavljaju kako bi se smanjile mogućnosti za pucanje ploča.

Zatim se na postavljenu konstrukciju montiraju gipskartonske ploče. Ploče su dimenzije 120×200 ili 120×260 cm i one se seku skalpelom na odgovarajuće dimenzije.

Sa konstrukcijom se povezuju uz pomoć vijaka crne boje. Za jednu gipskartonsku ploču treba oko 30 vijaka jer se u jedan red stavlja oko 6 komada (6 komada u 5 redova = 30 vijaka). Bitno je da se gipsane ploče , to jest, da se izbegava postavka spoja ploče na spoj ploče. Ivice ploča ne treba da se nastavljaju kako bi se smanjile mogućnosti za pucanje ploča.

Na pozicijama izvoda struje, razmerite poziciju i probušite rupu u ploči pre postavke na plafon.

Gerovanje gip kartonske ploče uz pomoć skalpela gipskartonskih ploča radi se kako bi se bolje uradio spoj ploče uz ploču. Na ovom spoju se postavljanje bandaž trake koja će kasnije sprečavati nastanak pukotina na spojevima ploča.

Cena spuštanja plafona

Cena spuštanja plafona s unakrsnom konstrukcijom se kreće od 12 do 14 evra po m2 . Ovo su cene sa uračunatim materijalom i bandažiranjem. Naravno, cene mogu da variraju u zavisnosti uglavnom od količine ali i od visine spuštanja, pristupa poslu i gradilištu.

 

Molerski radovi su izuzetno važan segment celokupne prezentacije i izgleda prostora jer izbor boja i tehnika u mnogome definiše i upotpunjuje prostor. Moguće je naglasti određene delove sobe dok sa druge strane veštim tehnikama je moguće i pokriti i zamaskirati neke nedostatke prostorije.Tek kvalitetno urađenim molersko farbarskim radovima možete da kažete da ste završili građevinski deo izgradnje i opremanja prostora. Bilo da želite akrilne boje, poludisperzije ili disperzije, špatulate i posebne tehnike, postavljanje tapeta ili bilo kojih drugih obloga mi u SM Color Team-u možemo da vam izađemo u susret i pomognemo u realizaciji projekta.

Jedna od osnovnih predosti koje dobijate korišćenjem gips karton ploča prilikom završnih građevisnskih radova i konačnog uređenja enterijera jeste veliki broj mogućnosti i opcija koje imate na raspolaganju u odabiru konačnog rešenja za vaš prostor. Po svojim karakteristikama gips ploče se lako obrađuju, male su mase po kvadratu i nisu statičko opterećenje za objekat a prilikom njihovog postavljanja brzo se pokriva velika površina što sve zajedno čini ove ploče idealnim za korišćenje u izradi plafonskih sistema i konstrukcija. Posebnu primenu spušteni plafoni imaju u podizanju estetike prostorije.

SPUŠTENI PLAFONI

Jedna od osnovnih predosti koje dobijate korišćenjem gips karton ploča prilikom završnih građevisnskih radova i konačnog uređenja enterijera jeste veliki broj mogućnosti i opcija koje imate na raspolaganju u odabiru konačnog rešenja za vas prostor. Po svojim karakteristikama gips ploče se lako obrađuju, male su mase po kvadratu i nisu statičko opterećenje za objekat a prilikom njihovog postavljanja brzo se pokriva velika površina što sve zajedno čini ove ploče idealnim za korišćenje u izradi plafonskih sistema i konstrukcija. Posebnu primenu spušteni plafoni imaju u podizanju estetike prostorije. U kombinaciji sa adekvatnom rasvetom spušteni plafon može biti presudan faktor koji određuje konacan izgled sobe. Raznim oblicima, formama, stepenastim ravnima i kaskadama u mogucnosti ste da naglasite određene delove sobe, da prostoriji date dubinu, širinu i prostor. Pravilnim pozicioniranjem rasvete možete naglasti zone u prostoriji (na primer zonu za sedenje u dnevnoj sobi ili izložbeni odeljak u vašem poslovnom prostoru).

Spušteni plafoni

se koriste kao moderan dekorativni element i ukras u prostoriji. Spušteni plafoni služe za smanjivanje visine prostorije ili za pokrivanje instalacija u plafonskom međuprostoru. Sa gipsanim plafonom i izolacijom od mineralne vune koja se najčešće koristi mogu se dobiti dodatna poboljšanja funkcije plafona kao što su ušteda toplotne energije a ujedno i poboljšanje zvučne izolacije.

Spušteni plafoni

se koriste i kada je površina postojećeg plafona kriva ili oštećena. Upotrebom perforiranih ploča postiže se akustička udobnost prostorije. Uz određeni pribor u plafonsku konstrukciju se lako instaliraju sistemi osvetljenja i klimatizacije.

Gipsane ploče se direktno pričvršćuju na potkonstrukcije na spušteni plafon a one služe uglavnom za dobijanje idealno ravne i glatke površine spremne za dalju završnu obradu. Spušteni plafoni se najčešće koriste za renoviranje oštećenih plafona. Gipsane ploče nude veliku mogućnost oblikovanja i bukvalno nema ograničenja u željama, sve je izvodljivo. U zavisnosti od želja i prostora koji vaš objekat nudi moguća je izrada različitih elemenata kao što su kaskade ili lukovi sa ugrađenom led rastevom. U dečijim sobama se najviše koristi spušteni plafon zvezdano nebo koje daje sobi poseban efekat a vaša deca ce uživati u njemu.

su dostigli veliku primenu kao dekorativno-enterijerski plafoni, kako u poslovnim objektima ( hotelima, restoranima, kafići itd.) tako i u stambenim objektima. Spušteni plafon će uskoro postati središte pažnje u vašem objektu.

Spušteni plafoni za spoljašnju upotrebu

Kod izrade spuštenih plafona u spoljašnjem okruženju koristi se koja je vodootporna, dokazala se odlično i u klimatskim promenama smrzavanje-odmrzavanje, otporna je na savijanje i udarce, siguran je i higijenski materijal i ujedno je i negoriva.

Spušteni plafoni “Armstrong”

Armstrong spušteni plafoni su uglavnom namenjeni za poslovne prostore, trgovačke centre, škole, bolnice, skladišta itd. Nepromenljiv oblik omogućava višekratnu upotrebu i ekonomično premeštanje plafonske konstrukcije. Spušteni plafoni AMF su brzo montirajući plafoni koji predstavljaju najmodernije rešenje za spuštene plafone po kvalitetu i tehničkim kararkteristikama.

Prednosti spuštenih plafona Armstrong:

jednostavnost i brza montaža

dostupnost instalacijama

jednostavna ugradnja rasvete

jednostavna demontaža

dekorativna funkcija

reguliranje akustike

cena i brza dostava

Spušteni Plafoni – Ideje

Osnovne prednosti u korišćenju gips kartonskih ploča u završnim građevinskim radovima i konačnom uređenju enterijera su ogromne mogućnosti i opcije koje Vam se mogu ukazati prilikom uređenja prostora. Najvažnija karakteristika je izuzetno laka i brza obrada, imaju malu masu, u statičkom smislu ne opterećuju objekat a u postavljanju na brz i jednostavan način prekrivaju velike površine. U principu reč je o pločama koje su idealno rešenje za plafonske sisteme i konstrukcije.

Sam proces izrade spuštenih plafona:

Metalni nosači služe za fiksiranje samih ploča i ukoliko se postavljanje obavi na adekvatan način stvoriće se jedna izuzetno jaka i čvrsta podkonstrukcija. Pored osnovne uloge u podržavanju spuštenih plafona, mogu koristiti za postavljanje elektroinstalacija, ugradnju rasvetnih tela, postavljanju izolacionih materijala i sl.

Spušteni plafoni imaju sledeće prednosti:

• Na veoma jednostavan način dolazi se do željene visine u prostorijama.

• Omogućavaju jednostavnije sprovođenje elektroinstalacija i nije potrebno bušenje kanala ili štemovanje plafona.

• Ukoliko se promeni pozicija pojedinih uređaja ili rasvete spušteni plafoni pružaju znatno lakšu manipulaciju.

• Sa gips pločama moguće je prekrivanje svih eventualnih nedostataka i neravnina na plafonima.

• Stvaraju savršeno glatke površine koje se odmah nakon postavljanja mogu bojiti.

• Odličan su zvučni izolator.

• Odlična su maska za instalaciju i grede.

• Spušteni plafoni formiraju veoma dobar izolatorski prostor naročito ukoliko se dodatno koristi mineralna izolaciona vuna.

Na prvom mestu je stvar estetskog izgleda prostorije. Ukoliko se tome doda i adekvatna rasveta svakako da se radi o presudnom faktoru u određivanju konačnog izgleda bilo kog prostora. Razni oblici, forme, stepenaste ravni i kaskade samo su neke od mogućnosti kako da se naglase određeni delovi soba, prostoru pruži na dubini ili širini. Pravilno pozicioniranje raznih sijalica, dioda i drugih rasvetnih tela može staviti akcenat na pojedine delove prostorije.

Određivanje osnovne cene određuje se prema kvadratu. Treba imati u vidu da se sijalični otvori kao i krivolinijske i kaskadne forme posebno naplaćuju kao i svi drugi posebni zahtevi u gipsarskim radovima Potrebna visina plafona:

Spuštanje plafona je između 16 i 18 santimetara što predstavlja prosečnu visinu za mogućnost ugradnje svetiljki. Za centralnu klimu potrebno je oko 35 santimetara. Zaključak je da se pod minimalnom visinom tavanice smatra 2,85 metara i tada je moguće plafon spustiti. Ukoliko se radi o nižem plafonu spuštanje može dovesti do skučenog prostora koji nije u preporučenim granicama.

Spuštanje plafona se ne mora raditi preko cele površine već je moguće to uraditi delimično, i poseban akcenat staviti na pojedine delove nameštaja recimo ugaone garniture, trpezarije uz dodatnu adekvatnu rasvetu.

Efekat koji pružaju spušteni plafoni:

Spušteni plafoni daju posebnu likovnost i atraktivnost svakom prostoru. Najbolji efekti mogu se postići akcentovanjem pojedinih delova prostora i najrazličitijom rasvetom. Svejedno da li se radi o diskretnoj, indirektnoj, pravilno raspoređenoj ili razigranoj rasveti navažnija je postignuta funkcija kao i komunikacija i potezi u određenom prostoru.

Spušteni plafoni mogu pratiti obod prostorije dok rasvetu možete postaviti u spuštenim delovima ili po bočnoj strani. Postoji i obrnuta situacija gde je centralni deo prostorije sa spuštenim plafonom a na rubovima koji nisu spušteni postavljena rasveta. Najveća primena je u dnevnim sobama ili trpezarijama ali se ne tako retko postavljaju i u hodniku, predsoblju i drugim prostorijama. Spuštanje se može izvesti u jednoj ili više ravni koje su stepenaste. U njima se postavljaju razne vrste rasvete od tačkastih, pravilno raspoređenih do poput procepa u plafonima pravilnih ili neobičnih - nepravilnih oblika.

U potkrovlju je ovo idealna kombinacija zvučne i toplotne izolacije sa visokom udobnošću življenja u ovakvom prostoru. Brza adaptacija koje gipsane ploče obezbeđuju od zapuštenog tavana mogu načiniti fin i prijatan prostor minimalnim opterećivanjem objekta. U izolaciji potkrovlja najviše se koristi mineralna vuna a postavljanje gipsanih ploča zahteva prethodno postavljanje metalne podkonstrukcije. U zaštiti drvenih podkonstrukcija neophodno je korišćenje protivpožarnih gipsanih tabli.

Spušteni plafoni od gipsa (ideje za dnevni boravak)

Spušteni plafoni od gipsa , odnosno od gipsanih ploča se zbog svojih prednosti sve češće praktikuju kako u novogradnji tako i kod obnove stambenog prostora. Preporučuju se kao odlično rešenje za oblaganje oštećenih plafonskih površina ali i da bi umanjile zapreminu prostorija sa visokim plafonima kako bi se uštedelo na troškovima za grejanje.

Vrste spuštenih plafona

Spušteni plafoni mogu biti vatrootporni, otporni na vlagu, zvučno i toplotno izolovani, akustični, dekorativni … Plafonska obloga od gipsa, može se učvrstiti za drvene letve ili za konstrukciju od pocinkovanih čeličnih profila. Ova podkonstrukcija sepostavlja na noseći plafon ili se dovodi na željenu visinu uz pomoć čeličnih žica.

Pre postavljanja montiranja tabli jednostavno se sprovode sve potrebne vodovodne, kanalizacione i električne instalacije koje su važne ako ćemo gipsane ploče kombinovati sa ugradnim sijalicama odnosno, ako će rasveta biti uključena u konstrukciju spuštenog plafona. U medjuprostoru dva plafona postavlja se izolacija (zvučna ili toplotna).

Gips, odnosno rigips ili knauf , kombinovan sa zvučnom i toplotnom izolacijom, obezbeđuje visoku udobnost i jak estetski doživljaj. Vrlo brzo, uz pomoć ovih materijala možete potpuno promeniti izgled prostorije.

traju relativno kratko, pa ćete za kratko vreme, dobiti recimo potpuno novi dnevni boravak.

Težina od svega 11 pa do 15kg/m2 materijala za oblaganje, skoro i da ne opterećuje objekat. Za zaštitu od požara, ako izaberete drvenu konstrukciju, poželjno je ugraditi protivpožarne gips table.

Prednosti gipsanih plafona

Minimalni gubitkom visine zida od 4-5 cm , prilagodjavanje i brzo nivelisanje, Lak transport materijal i jednostavno bojenje površina, Velika sposobnost gipsa u regulaciji vlage u vazduhu i kvalitetna zvučna izolacija.

Dnevna soba i ideje za spuštene plafone

U zavisnosti od prostora i površine dnevnog boravka, na raspolaganju su vam mnoga rešenja za ulepšavanje ili svojevrsno renoviranje plafonske površine.

Zanimljivi elementi uredjenja kao što su kaskade ili lukovi i ugrađene svetiljke zahtevaju samo odredjenu visinu plafona. Mininalna visina tavanice trebalo bi da bude 2,85 metara kako bi mogli da ga “spuštate”. U suprotnom rizikujete da dobijete skučen prostor.

Možete seodlučiti i za spuštanje samo nekih delova plafona kao što je plafon iznad ugaone garniture na primer koja će dodatno dobiti na osvetljenju ako vaš spušteni plafon ima ugradjene sijalice.

Za jači estetski utisak u dnevnom boravku, odlučite se za polukružne lučne plafone koji se izvode savitljivim pločama a spoj zida i plafona ispunjava se belim akrilom. Takodje, željeni kutak dnevnog boravka mogu ulepšati kaskade polukružnog oblika.

Od knaufa se mogu praviti i dekorativni zidovi, pregradni zidovi, barovi, estetski ukrasni detalji po zidovima.

Lako i jednostavno bojenje plafona od gipsa omogućeno je jer je njihova površina glatka pa nije potrebna dodatna obrada površina pre bojenja. Iskoristite ovu pogodnost, i obojite vaš spušteni plafon u boju koja će se uklopiti u Vaš dnevni boravak. Možete praviti i kombinacije više boja.

 

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram